Abri Amsterdam

Abri Amsterdam

Posted March 2, 2021

Nieuwe Abri’s voor Amsterdam, voor JC Decaux

Fabrique ontwikkelde de nieuwe Abri’s en Mupi’s® voor de gemeente Amsterdam, in opdracht van buitenreclame- en stadsmeubilairexploitant  JC Decaux

 Amsterdam verlengt  hiermee haar contract met JC Decaux voor 15 jaar. Het bedrijf deed in een aanbestedingsronde opnieuw de beste aanbieding voor de inrichting van de hoofdstedelijke openbare ruimte. De verlenging van het contract is goed nieuws voor de hoofdstad. De uitstraling van de stad krijgt namelijk een nieuwe impuls, omdat JC Decaux de komende tijd een volledig nieuwe en speciaal voor de gemeente Amsterdam ontworpen lijn Abri’s en Mupi’s® (informatiepanelen) gaat uitrollen.

In het ontwerp van het wachthuisje zijn de kenmerkende Andreaskruizen opgenomen. De nieuwe Abri’s zijn tegelijkertijd solide én zeer transparant, wat niet alleen bijdraagt aan de veiligheid maar ook aan de mate waarin het object opgaat in de openbare ruimte. De nieuwe lijn gaat een zichtbare bijdrage leveren aan een rustig en uniform straatbeeld in de stad.

Voorafgaand aan de vervangende werkzaamheden start de exploitant een uitgebreide voorlichtingscampagne om de inwoners van de gemeente Amsterdam te informeren over de werkzaamheden. Ook tijdens de periode van vervanging zal informatie over de vervangingswerkzaamheden intensief via verschillende media worden verspreid. Daarnaast garandeert JC Decaux op iedere locatie beschutting, omdat tijdens het werk mobiele Abri’s worden ingezet.

Chris Nijkamp van Noanao heeft van 2006 tot en met 2016 gewerkt bij Fabrique Public Design. Samen met de collega’s en eigenaar zijn er veel projecten gerealiseerd. Fabrique Public Design is helaas door tragische omstandigheden opgeheven begin 2020.

Dit project is een combinatie van productontwikkeling en advies bij de aanbesteding, inclusief visualisaties en voorontwerp.

Opdrachtgever

JC Decaux Nederland

 

JCDecaux-Amsterdam-01 _DSC4599 _DSC4611 Fabrique JC Decaux Bubberman Abri Amsterdam1 Fabrique JC Decaux Bubberman Abri Amsterdam2 JC-Decaux-Fabrique-JC-Decaux-Bubberman-Abri-Amsterdam1 JC-Decaux-Fabrique-JC-Decaux-Bubberman-Abri-Amsterdam3 JC-Decaux-Fabrique-JC-Decaux-Bubberman-Abri-Amsterdam4 mupi-zuidas-01 Ondiep model leunsteun 1