Outillage ProRail Tranche 1

Outillage ProRail Tranche 1

Posted March 2, 2021

Outillage ProRail Tranche 1

ProRail is bezig met het plaatsen van een nieuwe generatie perronmeubilair op Den Haag CS, Rotterdam CS, Hoevelaken en Groningen Europapark. Deze stations zijn de eersten die voorzien worden van de nieuwe reizigersvoorzieningen, die de komende jaren ook op andere stations geplaatst zullen worden. De combinatie OFN-Epsilon-Fabrique ontwikkelt, produceert en plaatst, in opdracht van ProRail, en naar het gedachtegoed van bureau Blom&Moors, banken, wachtruimten, vertrekstaatkasten, windschermen en afvalbakken voor het programma stationsoutillage van ProRail, dat verder bestaat uit betonnen zitobjecten. ProRail wil met het nieuwe meubilair en de aankleding van perrons het verblijf op de stations comfortabeler maken. Het nieuwe meubilair is eerder getest op stations Amsterdam Bijlmer ArenA en Leiden Centraal. Het kreeg een hoge reizigerswaardering. Bij het ontwerp is als uitgangspunt genomen dat de meubels comfortabel zijn, goed ogen, maar ook duurzaam zijn wat betreft onderhoud en levensduur.

De ontwerpen van tranche 1 staan aan de basis van de daaropvolgende tranches 2 en 3. De ontwerpen van de bankjes, de leunsteunen en windschermen, de vertrekstaten, de wachtruimte, de afvalbak, het beschuttingssysteem en het commerciële paviljoen blijven daardoor gerespecteerd. Hiermee zorgt de familie outillage voor een sterke identiteit van reizen met de trein in Nederland.

Chris Nijkamp van Noanao heeft van 2006 tot en met 2016 gewerkt bij Fabrique Public Design. Samen met de collega’s en eigenaar zijn er veel projecten gerealiseerd. Fabrique Public Design is helaas door tragische omstandigheden opgeheven begin 2020.

Dit project is een combinatie van productontwikkeling en advies bij de aanbesteding, inclusief visualisaties en voorontwerp.

Station_Groningen_Europapark-V 2014-03-06 Preview Rotterdam Centraal (19) (1) family-aanbieding-1-lampenkap IMG_1444 IMG_1445 Paviljoen_fb Paviljoen-nacht-aanbieding-juli Prorail Fabrique Reisinformatie Prorail Fabrique Windscherm Bankjes Prorail3 Public Design Bubberman Prorail outillage2 Prorail4 Public Design Bubberman Prorail outillage4