Schuilhuisjes De Lijn

Schuilhuisjes De Lijn

Posted March 2, 2018

Schuilhuisjes voor Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn

Fabrique ontwikkelde een volledige familie van haltemeubilair voor het Vlaamse openbaar vervoer: schuilhuisjes in diverse configuraties, zitmeubilair, afvalbakken en statische en dynamische reisinformatie. Dit gebeurde in het kader van een Europese aanbesteding, in samenwerking met Epsilon Cities, producent van signs, displays en haltevoorzieningen.

Bijzonder is dat het al de derde generatie nieuwe schuilhuisjes zijn en feitelijk de opvolgers zijn van de schuilhuisjes die Fabrique en Epsilon in 2002 en 2008 al ontwikkelden voor de Lijn, waarmee alle opgedane ervaringen in het ontwerp van het nieuwe model konden worden meegenomen. Zo werden de nieuwe schuilhuisjes transparanter en is het systeem eenvoudiger uit te breiden naar grotere configuraties.

Tevens werden modules ontwikkeld voor het autonoom functioneren van de verlichting in de schuilhuisjes, gebruikmakend van LED en zonne-energie.

Alle producten werden ontwikkeld vanaf het marketingconcept tot en met engineering en productie-implementatie. De jarenlange samenwerking met Epsilon zorgde ervoor dat gezamenlijk een bijzonder flexibel en kostprijsvriendelijk resultaat werd bereikt.

Chris Nijkamp van Noanao heeft van 2006 tot en met 2016 gewerkt bij Fabrique Public Design. Samen met de collega’s en eigenaar zijn er veel projecten gerealiseerd. Fabrique Public Design is helaas door tragische omstandigheden opgeheven begin 2020.

Dit project is een combinatie van productontwikkeling, aanbesteding, engineering, inclusief visualisaties.

Familie Versie 2 De Lijn 04 - Copy Familie Versie 2 De Lijn 02 Familie Versie 2 De Lijn 05 Familie Versie 2 De Lijn 04 Alt15-Fam-04 Alt15-Fam-new-complete-01 Alt15-Fam-new-expl-02